Adresa caminului:

Strada Occidentului 25, sector 1, Bucuresti, 010982, Romania.

ziua-internationala-a-varstnicilor-1-octombrie-2022

Sarbatorim in cadrul centrului de batrani Ziua Internationala a Varstnicilor

La data de 1 Octombrie 2022, centrul de batrani Luxab din Bucuresti a sarbatorit Ziua Internationala a Varstnicilor, un eveniment plin de caldura si recunostinta dedicat onorarii seniorilor comunitatii. Ziua a inceput cu un moment de spiritualitate profunda in capela centrului, unde s-a desfasurat Sfanta Liturghie, urmata de o slujba de multumire, oferind rezidentilor ocazia sa isi exprime recunostinta si speranta.

Dupa momentele de reculegere, atmosfera s-a transformat, dand loc unei petreceri vibrante dedicate seniorilor. Centrul a fost animat de ateliere special pregatite, unde batranii au avut oportunitatea sa isi exprime creativitatea si sa isi aminteasca de bucuriile simple ale vietii. Activitatile de creatie au inclus decorarea de briose, o activitate care, pe langa faptul ca a fost distractiva, a starnit si amintiri placute, transformandu-se intr-un moment de partajare si comuniune.

In plus, seniorii s-au implicat in desenarea si scrierea de mesaje pentru noua generatie si pentru cei dragi de acasa, creand o punte emotionala intre trecut si viitor. Un alt moment simbolic a fost eliberarea baloanelor cu heliu de pe terasa centrului, pe care batranii au scris mesaje de speranta si ganduri bune, un gest plin de simbolism si eliberare.

Petrecerea a continuat cu muzica populara, aducand in inimile participantilor ecoul traditiilor si al cantecelor de odinioara. Muzica, universala si atemporala, a reusit sa creeze o atmosfera de bucurie si sa aduca zambete pe fetele tuturor.

La finalul evenimentului, fiecare rezident a primit un pachet cu fructe si dulciuri, iar pentru unii, surpriza a fost si mai mare cand, cu ajutorul familiilor, au primit fotografii din tineretea lor, un gest emotionant care a reusit sa trezeasca amintiri dragi si sa aduca un strop de nostalgie.

Evenimentul de la centrul Luxab a fost o demonstratie de apreciere si respect fata de generatia seniorilor, subliniind importanta recunoasterii contributiilor lor la societate si necesitatea de a le oferi momente de bucurie si recunoastere in comunitatea in care traiesc.

Imagini eveniment
ziua-internationala-a-varstnicilor-1-octombrie-2022-1
ziua-internationala-a-varstnicilor-1-octombrie-2022-2

Video eveniment

Lasa un comentariu

logo-blog

Luxab

Camin batrani Bucuresti

Caminul de batrani Luxab din Bucuresti se distinge prin organizarea de evenimente culturale, zile eveniment, concerte de muzica clasica, colinde si multe altele pentru a imbogati viata sociala si emotionala a rezidentilor sai. Aceste activitati sunt concepute pentru a aduce bucurie, a stimula memoria afectiva si a promova o atmosfera comunitara calda, reflectand angajamentul centrului fata de bunastarea si fericirea beneficiarilor sai.