Adresa caminului:

Strada Occidentului 25, sector 1, Bucuresti, 010982, Romania.

ziua-internationala-a-bolnavului-2024
29 septembrie 2023

Primirea unui fragment din moastele Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon cu prilejiul Zilei Internationale a Bolnavului

La Centrul de batrani Luxab din Bucuresti, un eveniment deosebit de spiritual si profund emotionant a avut loc pe 11 februarie, cu ocazia Zilei Internationale a Bolnavului. Comunitatea centrului a fost binecuvantata cu primirea unui fragment din moastele Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, un eveniment ce a adus pace si speranta in inimile tuturor celor prezenti.

Fragmentul sfant a fost asezat cu mare grija intr-o racla minunat confectionata la atelierele Patriarhiei Romane, fiind sfintita in cadrul unei ceremonii solemne de un sobor de clerici. Acest moment a reprezentat nu doar o binecuvantare spirituala pentru centrul Luxab, ci si o legatura vie cu traditia si credinta ortodoxa.

Programul liturgic al zilei a continuat cu Sfanta Liturghie, oferind tuturor celor prezenti ocazia de a se ruga si de a se simti mai aproape de Dumnezeu si de comunitatea lor de credinta. A urmat Paraclisul pentru bunicii trecuti la cele vesnice, un moment de reculegere si omagiu adus celor care nu mai sunt printre noi, dar care raman in amintirile si inimile celor dragi.

Racla cu fragmentul din moastele Sfantului Pantelimon va ramane in capela centrului Luxab, alaturi de alte sfinte moaste pe care comunitatea le gazduieste cu evlavie: un fragment din moastele Sfantului Ierarh Alexandru si vesmantul care a acoperit pentru o vreme moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi. Prezenta acestor sfinte relicve in capela centrului reprezinta o sursa continua de consolare si fortificare spirituala pentru toti rezidentii si vizitatorii.

Fragmentul din moastele Sfantului Pantelimon a fost oferit centrului de catre Manastirea Pantocrator din judetul Teleorman, intr-un gest de impartasire a binecuvantarilor si a protectiei sfantului tamaduitor asupra celor bolnavi si suferinzi. Acest eveniment a adus o lumina de speranta si a reinnoit credinta comunitatii in puterea vindecatoare a rugaciunii si a sfintilor protectori.

Imagini eveniment
ziua-internationala-a-bolnavului-2024-1
ziua-internationala-a-bolnavului-2024-2
ziua-internationala-a-bolnavului-2024-3

Video eveniment

Lasa un comentariu

logo-blog

Luxab

Camin batrani Bucuresti

Caminul de batrani Luxab din Bucuresti se distinge prin organizarea de evenimente culturale, zile eveniment, concerte de muzica clasica, colinde si multe altele pentru a imbogati viata sociala si emotionala a rezidentilor sai. Aceste activitati sunt concepute pentru a aduce bucurie, a stimula memoria afectiva si a promova o atmosfera comunitara calda, reflectand angajamentul centrului fata de bunastarea si fericirea beneficiarilor sai.