Adresa caminului:

Strada Occidentului 25, sector 1, Bucuresti, 010982, Romania.

piesa-de-teatru-cu-magda-catone-la-caminul-luxab
Decembrie 2023

Eveniment cultural cu Magda Catone in cadrul caminului Luxab

In cadrul centrului de batrani Luxab din Bucuresti, a avut loc un eveniment cultural de exceptie, dedicat memoriei marelui poet national, Mihai Eminescu. Spectacolul de lectura interpretativa, intitulat "Dor de Eminescu", a fost o calatorie emotionanta in ultimele zile ale vietii poetului, oferindu-le participantilor o perspectiva profunda asupra geniului sau literar si a sufletului sau complex.

Magda Catone, alaturi de alti actori talentati, au dat viata cuvintelor lui Eminescu intr-un mod care a depasit simpla recitare, transformand lectura intr-o interpretare vibranta si emotionanta. Prezenta lor pe scena a adus un omagiu autentic operei eminesciene, reusind sa capteze atentia si admiratia publicului de toate varstele.

La finalul spectacolului, Magda Catone a impartasit cu audienta reflectiile sale despre scenariul spectacolului si despre dificultatile si provocarile intampinate in procesul de creare. Discutia sa a oferit o intelegere mai profunda a contextului istoric si emotional in care Eminescu si-a trait ultimele zile, accentuand complexitatea si frumusetea operei sale.

Momentul culminant al serii a fost interpretarea unor piese selectate din versurile lui Eminescu, care au rasunat in sala de festivitati, creand o atmosfera de reculegere si admiratie. Aceste interpretari muzicale au adus un omagiu vibrant spiritului si operei lui Eminescu, incheind evenimentul pe o nota de inalta valoare culturala si emotionala.

Evenimentul "Dor de Eminescu" de la centrul Luxab a fost nu doar o celebrare a marelui poet, ci si o ocazie de a reflecta asupra patrimoniului cultural romanesc si de a redescoperi frumusetea si profunzimea poeziei sale. Prin combinarea lecturii interpretative cu muzica si reflectiile personale, spectacolul a oferit o experienta culturala bogata si memorabila pentru toti cei prezenti.

Imagini eveniment
piesa-de-teatru-cu-magda-catone-la-caminul-luxab-1
piesa-de-teatru-cu-magda-catone-la-caminul-luxab-2
piesa-de-teatru-cu-magda-catone-la-caminul-luxab-3

Video eveniment

Lasa un comentariu

logo-blog

Luxab

Camin batrani Bucuresti

Caminul de batrani Luxab din Bucuresti se distinge prin organizarea de evenimente culturale, zile eveniment, concerte de muzica clasica, colinde si multe altele pentru a imbogati viata sociala si emotionala a rezidentilor sai. Aceste activitati sunt concepute pentru a aduce bucurie, a stimula memoria afectiva si a promova o atmosfera comunitara calda, reflectand angajamentul centrului fata de bunastarea si fericirea beneficiarilor sai.