Adresa caminului:

Strada Occidentului 25, sector 1, Bucuresti, 010982, Romania.

lupta-impotriva-cancerului-camin-batrani

Prevenirea cancerului colonorectal la caminul Luxab

Centrul de batrani Luxab din Bucuresti a gazduit recent un evenimentul "Actiuni de preventie a cancerului colorectal", avand ca scop principal evaluarea starii de sanatate a populatiei din regiunea Bucuresti - Ilfov, cu varsta intre 50 si 74 de ani. Acest proiect ambitios a reunit mai multe entitati de prestigiu, printre care Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central, Sectorul Social Filantropic si Misionar al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, subliniind importanta colaborarii intersectoriale in abordarea problemelor de sanatate publica.

Evenimentul a avut un impact semnificativ asupra comunitatii locale, in special pentru rezidentii centrului Luxab, unde 19 dintre acestia au beneficiat de o oportunitate rara - o consultatie preventiva oferita de Dr. Marchidanescu Rares. Aceasta initiativa nu numai ca a evidentiat importanta preventiei si depistarii timpurii a cancerului colorectal, dar a oferit si o platforma valoroasa pentru educarea si sensibilizarea comunitatii cu privire la acest subiect crucial.

Actiunile desfasurate in cadrul acestui eveniment reprezinta un exemplu elocvent de bune practici in domeniul sanatatii publice, demonstrand ca preventia este o componenta esentiala in lupta impotriva cancerului. Eforturile conjugate ale institutiilor implicate au contribuit nu doar la imbunatatirea starii de sanatate a rezidentilor centrului Luxab, ci si la crearea unui model de urmat in domeniul preventiei bolilor pentru alte comunitati.

Prin astfel de initiative, se spera la o crestere a constientizarii si a accesului la servicii de preventie pentru o gama larga de afectiuni, subliniind nevoia de a investi in programe de sanatate publica si parteneriate intersectoriale. Evenimentul de la centrul Luxab marcheaza un pas inainte in directia corecta, inspirand si mobilizand comunitati intregi sa acorde o mai mare atentie sanatatii si preventiei.

Imagini eveniment
lupta-impotriva-cancerului-camin-batrani-1
lupta-impotriva-cancerului-camin-batrani-2

Video eveniment

Lasa un comentariu

logo-blog

Luxab

Camin batrani Bucuresti

Caminul de batrani Luxab din Bucuresti se distinge prin organizarea de evenimente culturale, zile eveniment, concerte de muzica clasica, colinde si multe altele pentru a imbogati viata sociala si emotionala a rezidentilor sai. Aceste activitati sunt concepute pentru a aduce bucurie, a stimula memoria afectiva si a promova o atmosfera comunitara calda, reflectand angajamentul centrului fata de bunastarea si fericirea beneficiarilor sai.