Adresa caminului:

Strada Occidentului 25, sector 1, Bucuresti, 010982, Romania.

evenimentul-puzzle-ul-echilibrului
11 Februarie 2024

Adictiile si patimile cu care se confrunta societatea contemporana

Evenimentul "Puzzle-ul Echilibrului" organizat la Centrul de batrani Luxab din Bucuresti a reprezentat o platforma de dezbatere si constientizare a unor probleme stringente ale societatii contemporane, in special adictiile si patimile. Acest eveniment a adunat personalitati marcante din lumea medicala si clerici, oferind o perspectiva multidisciplinara asupra provocarilor cu care se confrunta individul modern.

Medicul Octavian Vasiliu, in referatul sau, a abordat cu seriozitate si profunzime tema dependentelor generate de evolutia tehnologica. Acesta a subliniat complexitatea si dificultatea tratarii acestor noi forme de adictie, care se infiltreaza subtil in viata cotidiana, adesea mascata sub aparenta beneficiilor tehnologice.

Un alt punct de vedere important a fost adus de Parintele Lector Tudor Gheorghe, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, care a vorbit despre pericolul substantelor stupefiante. Prezentarea sa a evidentiat nu doar aspectele sociale si medicale ale acestei probleme, ci si perspectiva spirituala, subliniind modul in care astfel de dependente afecteaza nu doar trupul, ci si sufletul uman.

Evenimentul a fost si mai imbogatit prin participarea elevilor si cadrelor didactice de la Colegiul National "Mihai Viteazul" si Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti" din Bucuresti. Prezenta tinerilor a fost cruciala, intrucat acestia reprezinta o parte semnificativa a populatiei afectate de problemele discutate, dar si principalii beneficiari ai solutiilor propuse.

"Puzzle-ul Echilibrului" a oferit astfel o oportunitate rara de a aduce in acelasi spatiu ganditori din diverse domenii, punand bazele unei discutii deschise despre echilibrul dintre progresul tehnologic si pastrarea sanatatii mentale si spirituale. Prin acest eveniment, Centrul Luxab a demonstrat angajamentul sau fata de abordarea unor teme de actualitate si relevante pentru comunitate, contribuind la cresterea gradului de constientizare si la identificarea unor posibile solutii.

Imagini eveniment
evenimentul-puzzle-ul-echilibrului-1
evenimentul-puzzle-ul-echilibrului-2
evenimentul-puzzle-ul-echilibrului-3

Video eveniment

Lasa un comentariu

logo-blog

Luxab

Camin batrani Bucuresti

Caminul de batrani Luxab din Bucuresti se distinge prin organizarea de evenimente culturale, zile eveniment, concerte de muzica clasica, colinde si multe altele pentru a imbogati viata sociala si emotionala a rezidentilor sai. Aceste activitati sunt concepute pentru a aduce bucurie, a stimula memoria afectiva si a promova o atmosfera comunitara calda, reflectand angajamentul centrului fata de bunastarea si fericirea beneficiarilor sai.