Adresa caminului:

Strada Occidentului 25, sector 1, Bucuresti, 010982, Romania.

concert-de-craciun-2022-camin-batrani
Decembrie 2022

Sarbatorim a doua editie al Concertului de Craciun la caminul Luxab

In cadrul centrului de batrani Luxab din Bucuresti, atmosfera de sarbatoare a fost amplificata de desfasurarea celei de-a doua editii a concertului de Colinde, un eveniment care a imbinat armonios bucuria muzicii traditionale cu spiritul filantropic. Aceasta manifestare culturala deosebita a avut loc intr-o seara plina de magia sarbatorilor de iarna, aducand impreuna comunitatea locala in scopul nobil de a oferi sprijin si bucurie copiilor beneficiari ai serviciilor centrului de zi al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Concertul a fost animat de prestatii emotionante ale grupurilor vocale participante, fiecare aducand in scena elemente unice de interpretare si un repertoriu diversificat de colinde. Grupul vocal al Scolii Gimnaziale "Planeta Copiilor" a incantat publicul cu voci angelice si interpretari pline de inocenta, aducand spiritul Craciunului mai aproape de inimile tuturor. In continuare, Grupul Vocal Folcloric "O Doara" de la Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti" a oferit o performanta memorabila, evidentiind frumusetea traditiilor romanesti prin colinde ce au reflectat bogatia culturala a folclorului nostru.

Momentul de exceptie al serii a fost oferit de Grupul Psaltic al Asociatiei "Sfantul Ierarh Alexandru si Sfanta Cuvioasa Parascheva", condus de Marian Stirbei, care a impresionat asistenta cu colinde bizantine profund spirituale, imbogatind evenimentul cu o dimensiune sacrala deosebita.

Surpriza muzicala a serii a venit din partea unei interprete de muzica bizantina de renume, care a adaugat un plus de solemnitate si rafinament intregului eveniment, creand o atmosfera unica, in care traditia se imbina armonios cu spiritualitatea.

Prezenta oficialitatilor, inclusiv a viceprimarului Sectorului 1 si a purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane, a subliniat importanta comunitara si sprijinul institutional pentru astfel de initiative, care imbogatesc viata culturala si spirituala a comunitatii, contribuind in acelasi timp la eforturile filantropice.

La finalul concertului, colindatorii au fost rasplatiti nu doar cu aplauzele calde ale publicului, ci si cu daruri din partea organizatorilor, in semn de apreciere pentru talentul si dedicarea lor. Evenimentul a reusit nu doar sa aduca bucurie si speranta, ci si sa consolideze legaturile comunitare, reamintind tuturor de importanta solidaritatii si a daruirii in spiritul sarbatorilor de iarna.

Imagini eveniment
concert-de-craciun-2022-camin-batrani-1
concert-de-craciun-2022-camin-batrani-2
concert-de-craciun-2022-camin-batrani-3

Video eveniment

Lasa un comentariu

logo-blog

Luxab

Camin batrani Bucuresti

Caminul de batrani Luxab din Bucuresti se distinge prin organizarea de evenimente culturale, zile eveniment, concerte de muzica clasica, colinde si multe altele pentru a imbogati viata sociala si emotionala a rezidentilor sai. Aceste activitati sunt concepute pentru a aduce bucurie, a stimula memoria afectiva si a promova o atmosfera comunitara calda, reflectand angajamentul centrului fata de bunastarea si fericirea beneficiarilor sai.